Hos oss får du hjälp att komma tillbaka

Vi hjälper dig som är 18 år eller äldre och som har behov av cancerrehabilitering. Även du som haft cancer som barn är välkommen till oss.

Munskydd vid besök

Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskydd redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. Barn under 16 år undantas.

Att få en cancerdiagnos är ofta en livsomvälvande händelse som ger upphov till många känslor och tankar. Sjukdomen och de behandlingar man får kan ge upphov till fysiska problem som man kan behöva hjälp med.

En cancerdiagnos och en cancerbehandling påverkar hela livet. Allt från hur kroppen fungerar till relationer och ekonomisk situation kan påverkas.

Man kan också behöva råd och stöd kring vad man själv kan göra för att må så bra som möjligt. Hos oss får du hjälp och vägledning tillbaka till en bra vardag igen.

Vad är cancerrehabilitering?

Cancerrehabilitering har som mål att minska följderna av cancersjukdom och behandlingar. Det handlar om att komma tillbaka efter det man har gått igenom.

Det kan vara frågan om åtgärder för att återfå fysisk funktion, få tillbaka ork, komma tillbaka till arbetet igen och psykologiskt bearbeta det man har gått igenom.

Alla är olika

Vilka behov man har av stöd och rehabilitering när man har behandlats för en cancersjukdom kan variera från person till person och över tid. Vi möter dina behov som de ser ut just nu.

Välkommen till oss

Vi är ett multiprofessionellt team som arbetar tillsammans med dig som är patient för att planera din rehabilitering. 

Fysisk aktivitet utomhus

För dig som har haft svårt att komma igång efter cancersjukdom och behandling erbjuder vi nu fysisk aktivitet och träning på säkert avstånd utomhus. 

Informationsfolder

Vi tar emot cancerberörda i behov av specialiserad cancerrehabilitering. Du kan komma till oss via remiss eller genom att själv ringa till oss. 

Läs mer i vår folder som du kan ladda ner och skriva ut här.

Sjukskrivning och korttidspermittering

I spåren av covid-19 sker nu snabbt förändringar på arbetsmarknaden och korttidspermitteringar förekommer. Är du sjukskriven och har frågor om hur korttidspermittering kan påverka dig finns det information på de här webbplatserna. 

Försäkringskassan: Coronaviruset - det här gäller - forsakringskassan.se

Tillväxtverket: Frågor och svar om korttidsarbete - tillvaxtverket.se 

Ditt fackförbund kan också ge dig information och stöd.