Träffa oss i ett videomöte

Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till att komma på besök. Videomöte är främst lämpligt vid återbesök eller när du har svårt att ta dig till mottagningen.

Observera att du inte kan använda videomöte om du har spärrat din journal. 

När du och din vårdgivare är överens om en tid bokar vårdgivaren videomötet med dig. Du genomför videomötet i din telefon eller läsplatta via appen Alltid öppet och du loggar säkert in i appen med BankID. 

Så här går det till

  • Ladda ner appen "Alltid öppet" kostnadsfritt till din telefon eller läsplatta från Google Play eller App Store.
  • Du använder BankID för att logga in säkert i appen. 
  • Du hittar ditt bokade videomöte i appen under rubriken Mina ärenden. 
  • Några minuter innan avtalad tid ansluter du till videomötet genom att trycka på "Videomöte" och sedan på knappen "Starta video". Du är då i det virtuella väntrummet.
  • Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
  • Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka besök eller videomöte

Skulle du få förhinder och vill avboka ditt videomöte behöver du göra det via telefon 08-123 676 00 eller genom att skicka ett meddelande till oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster. 

Det är samma avbokningsregler för videomöten som för besök på mottagning. Senast 24 timmar innan ditt videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgift

Det är samma pris för videomöten och besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Tolk

Det finns tyvärr inte möjlighet att ha tolk vid ett videomöte.

Ladda ner appen

Du kan hämta appen kostnadsfritt från Google Play eller App Store. Sök efter "Alltid öppet" och ladda ner appen. Det går också att ladda ner den via itunes.apple.com eller play.google.com

Teknisk support och vanliga frågor

På Stockholms läns sjukvårdsområdes webbplats finns en sida med vanliga frågor om Alltid öppet-appen och svar på dem. Där finns också information hur du kan kontakta support för tekniska frågor. 

Scrolla ner till slutet på den här sidan - slso.sll.se